Sámánizmus, Ayahuasca, Kambo, Haoma, San Pedro kaktusz, Gomba

2017. augusztus 25. 10:32 - greenmaninzen

Ayahuasca főzetek

fozet.jpg

Ayahuasca főzetek
(jegyzet)

!FONTOS!
Magyarországon az NN-DMT és az 5-meo-DMT kábítószernek minősülő anyag, fogyasztása, tartása, terjesztése bűncselekménynek minősül, ezen kívül az egyik legerősebb pszichedelikum és hallucinogén, cikkem célja kizárólag a tájékoztatás, ugyanis egyre többen utaznak „kipróbálni” Dél-Amerikába vagy olyan európai országba ahol nem illegális, és nem ritkán haláleseteket is közöl a média. Továbbá az Ayahuasca fogyasztáshoz nagyon ajánlott egy guide, legyen szó pszichológusról, sámánról, vagy tapasztalt szakemberről.

AKI AYAHUASCA FOGYASZTÁS MELLETT DÖNT, ÉS NEM TARTJA BE A MEGFELELŐ DIÉTÁT, AZ ÉLETVESZÉLYES, MÉRGEZÉSES ÁLLAPOTBA JUTTATHATJA MAGÁT ÉS MÁSOKAT!!! KÜLÖNÖS FIGYELMET KELL SZENTELNI A RENDSZERESEN SZEDETT GYÓGYSZEREKNEK EGYÉB ANYAGOKNAK akár DROGOKNAK UGYANIS EZEK OKOZZÁK TŐBBNYIRE A LEGNAGYOBB BAJT!

Kezdeném azzal a bemutatást, hogy egy főzet, sűrítmény, tea, medicina akkor nevezhető Ayahuasca-nak ha tartalmaz Banisteriopsis Caapi-t (Ayahuasca lián). Ha pedig még inkább „tradicionálisak” szeretnénk lenni akkor csak akkor, ha a B. Caapi mellett tartalmaz Psychotria Viridis-t is. Mindkettő őshonos Dél-Amerikában, ahogy a később megemlítendő tradicionális növények szintén. A B. Caapi mint sokan tudják megfelelő koncentrációban mao-gátló hatással bír, ő felelős főképp a purgációért, továbbá a test gyógyításáért, nevezik önmagában is Ayahuascanak. Több változatához lehet hozzájutni , felsorolok néhányat:
Yellow, White – Ezek általában gyengébb változatok, illetve fiatal liánok.
Red, Cielo – Általánosan elterjedt, jó potenciállal rendelkező liánok..
Black – Általában idős, öreg liánok, van hogy erősnek nevezik őket, beszámolók szerint sokszor gyengébbek mint a Red és a Cielo.
+1:
Trueno (villám) – Ez a lián fajta valószínűleg nem is B.Caapi hanem az Alicia Anisopetala, egy legendás és legpotensebbnek nevezett liánról van szó.

A Psyhotria Viridis (Chacruna) egy édeskés növény, a leveleit alkalmazzák, ő felelős a látomásokért, dmt-t tartalmaz, a legkellemesebb élményeket sokszor hozzá kapcsolják és neki van a legkellemesebb íze is.

Egyéb látomáskeltő növények:
Dilpotherys Cabreana (Chaliponga): A P. Viridis helyett vagy mellett szokás használni, közeli rokonságban van a B. Caapival, a leveleiben nem csak dmt, hanem 5-meo-dmt és bufotenin is található, továbbá jóval potensebb mint a P. Viridis. Sokan emiatt nem kedvelik, mert elég „lehengerlő” a hatása, továbbá a purgációt extrém módon feltudja erősíteni (sok-sok hányás).
Mimosa Hostilis (Jurema): Ennek a növények a gyökerét szokás használni, a hatásának emiatt van egy „földes” jellege, tradicionálisan Braziliában alkalmazzák.

Továbbá szokás a medicinbe főzni egyéb gyógyító, segítő növényeket néhány ismertebb:
Mansoa alliacea (Ajos Sacha)
Tabernaemontana sananho (Shiric Sanango)
Calliandra angustifolia (Bobinsana)
Maytenus macrocarpa (Chuchuhasi)
Brugmansia (Toé): !ERŐSEN TOXIKUS! ÉLETVESZÉLYES ÁLLAPOTOT IDÉZHET ELŐ!

Főzési metódus:
Az alapanyagoktól függően 2-3x lefőzéssel, enyhén savas vagy ph semleges vízben szokás készíteni min. 8 órán keresztül, ha az alapanyagok, főképp a B. Caapi nincs finomra vágva, törve, akkor ez lehet akár 12-16 óra is, utána tetszőleges sűrítés. Friss alapanyagokat előfordul, hogy tovább főznek. A kész sűrítmény, ha nem tartalmaz nagyon sok vizet 3-6 hónapig hűtőben tárolva általában eláll, elképzelhető hogy elkezd kicsit erjedni, az ízek jobban összeérnek. Olykor szokás a könnyebb tárolhatóság és tartósítás miatt teljesen elpárologtatni a vizet, ilyenkor keletkezik az „Ayahuasca-gyanta”, vagy Ayahuasca-méz, ekkor természetesen készíthető belőle hígításkor ismét iható főzet.

A Maestrok pontosan tudják miből mennyit kell használni, ez a szárított alapanyagoknál grammra pontosan megvan határozva, a segítő és gyógyító növényekkel kapcsolatban kevés az információ, továbbá módosíthatják a medicin hatásmechanizmusát, sok esetben csak néhány levél, vagy gramm kerül a főzetbe, de ezek jelenleg még a "sámánok titkai".
Lehet készíteni kizárólag testi gyógyításra, purgációra szánt Ayahuascat, ebben értelemszerűen a B. Caapi van hangsúlyosan, kevés dmt tartalmú növénnyel vagy pedig nélkülözve, egyéb gyógynövények pedig annál inkább helyet kapnak benne.
Lehet erősen pszichedelikus Ayahuascat főzni kevés purgációval, ebben értelemszerűen épp csak annyi B. Caapi van hogy kikapcsolja a mao enzimet, de dúskál triptaminokban. Ehhez viszont megjegyezném hogy minél erősebb a mao-gátlás annál mélyebben és hosszabban tudják kifejteni magukat a látomáskeltő növények, sokszor amiatt rövid (de erős) a hatás mert a mao-gátlás hamar visszafordul így a dmt lebontásra kerül.
Ha a készítő erős testi és lelki(pszichés) hatást szeretne, mindkét „oldalból” merít rendesen.

Ayahuasca-analógok nem tradicionális Ayahuasca összetevők:

A Peganum Harmala (Szíriai Rutafű, Haoma) magja hasonló hatásokkal bír mint a B. Caapi, ugyanakkor 30x potensebb. A magok őrölt porát szokás személyre szabottan, testsúly és érzékenység függvényében használni, ezenkívül erős antidepresszáns hatással bír, és megtudja nyújtani az Ayahuasca élményt, a magokból készült medicin viszont legalább, ha nem erősebben purgatív mint a B. Caapi.

Acacia Confusa: Távol keleti dmt tartalmú akác faj.

Rövid cikkem célja egyrészről az hogy bemutassa nincs olyan hogy „Ez az igazi Ayahuasca!”, sokféleképpen lehet összeállítani, eltérő célzattal, hatásmechanizmussal. Aki Ayahuascat kap valamilyen módon, érdemes utána járni mit tartalmaz pontosan, így tudni fogja mire is számítson.
Természetesen sok mindnet kihagytam, ez csupán csak egy jegyzet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesternovenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr2612778464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sámánizmus, Ayahuasca, Kambo, Haoma, San Pedro kaktusz, Gomba
süti beállítások módosítása